02.11.2021
Wyjmij mięso burgerowe z lodówki tuż przed rozpoczęciem smażenia. W przypadku burgerów Jucy Lucy, mięso wyjątkowo nie musi być w temperaturze pokojowej przed smażeniem. Dzięki schłodzeniu, ser ukryty w środku mięsa roztopi się nieco później, a mięso zachowa soczystość. Powinno być w temperaturze pokojowej.
Czytaj więcej »01.10.2021
Zacznij od rozpakowania pastrami - zdejmij tylko przezroczystą folię, pozostawiając aluminiowe opakowanie. Rozgrzej patelnię i połóż na niej pastrami razem z opakowaniem
Czytaj więcej »09.06.2021
15-20 minut przed rozpoczęciem panierowania ryby, posól ją z obu stron i zostaw, aby wyciągnąć z niej wodę. Dzięki temu panierka będzie lepiej przylegać do ryby podczas smażenia...
Czytaj więcej »14.05.2021
Wyjmij mięso burgerowe z lodówki na co najmniej godzinę przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.
Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...
14.05.2021
Wyjmij mięso z lodówki na co najmniej godzinę (lub w przypadku grubego steka z kością: dwie godziny) przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.
Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...